Montag, 23. Juli 2012

Aman dikkat edelim!! Ramazan vol. 4

1 Ayın sultanı ramazan ayı geldi. Ramazan ayında 30 gün oruç tutacağız. Ramazan ayı sıcak dönemlere denk geldiğinden yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor.
Yediklerimize dikkat ederken tok tutan, pek fazla susatmayan yiyecek ve içecekleri de tercih etmemiz gerekiyor.
Ramazan ayında sahurda hangi yiyecekler yenmeli, hangi yiyecekler ve içecekler tok tutar? Hangi besinler daha çabuk acıktırır?
Ramazan ayında öğün sayısı azaldığından vücudun ihtiyacı olan protein, vitamin, minareller ve kalsiyum daha az alınıyor. Sahur ve iftar vaktinin arasının uzun olması oruç tutan insanların açlık ve susuzluğu yoğun hissetmelerine neden oluyor.
“Kompleks karbonhidratlar” adı verilen sebze, meyve, kurubaklagiller, tahıllar, esmer ekmek, esmer pirinç, kepekli makarna gibi besinler tüketlmelidir.
Sahurda ve iftarda bir bardak süt düşen kan şekerini yükseltecektir.
Sahurda veya iftarda meyve suyu içmek yerine meyvelerin kendilerini tüketmeniz daha iyi olacaktır.
Çorbayı tek başına değil yanında protein içeriği yüksek besinlerle birlikte tüketin.
Özetleyecek olursak,
Tok tutan diğer besinler: Yumurta, Çorba, Avokado, Yulaf, Fasulye ve mercimek, Ceviz-Bağdem ve Fıstık, Nane, Yağlı Balık
Çok çabuk acıktıran besinler: Pasta ve hamurlu ürünler, İşlenmiş mısır gevreği, Gazlı içecekler, Kızarmış Patates, Aromalı yoğurt

3 Kommentare:

  1. biilgilendirme için teşekkürler canım....
    hayırlı ramazanlar...

    AntwortenLöschen
  2. Hayırlı ramazanlar kuzum...

    AntwortenLöschen
  3. harika bir paylaşım olmuş canım,çok faydalı...sevgiler

    AntwortenLöschen

Yorumlariniz icin tskler :)