1 Ayın sultanı ramazan ayı geldi. Ramazan ayında 30 gün oruç tutacağız. Ramazan ayı
sıcak dönemlere denk geldiğinden yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor.
Yediklerimize dikkat ederken tok tutan, pek fazla susatmayan yiyecek ve içecekleri de tercih etmemiz gerekiyor.
Ramazan ayında sahurda hangi yiyecekler yenmeli, hangi yiyecekler ve içecekler tok tutar? Hangi besinler daha çabuk acıktırır?
Ramazan ayında öğün sayısı azaldığından vücudun ihtiyacı
olan protein, vitamin, minareller ve kalsiyum daha az alınıyor. Sahur ve
iftar vaktinin arasının uzun olması oruç tutan insanların açlık ve
susuzluğu yoğun hissetmelerine neden oluyor.
“Kompleks karbonhidratlar” adı verilen sebze, meyve, kurubaklagiller,
tahıllar, esmer ekmek, esmer pirinç, kepekli makarna gibi besinler
tüketlmelidir.
Sahurda ve iftarda bir bardak süt düşen kan şekerini yükseltecektir.
Sahurda veya iftarda meyve suyu içmek yerine meyvelerin kendilerini tüketmeniz daha iyi olacaktır.
Çorbayı tek başına değil yanında protein içeriği yüksek besinlerle birlikte tüketin.
Özetleyecek olursak,
Tok tutan diğer besinler: Yumurta, Çorba, Avokado, Yulaf, Fasulye ve mercimek, Ceviz-Bağdem ve Fıstık, Nane, Yağlı Balık
Çok çabuk acıktıran besinler: Pasta ve hamurlu ürünler, İşlenmiş mısır gevreği, Gazlı içecekler, Kızarmış Patates, Aromalı yoğurt
biilgilendirme için teşekkürler canım....
AntwortenLöschenhayırlı ramazanlar...
Hayırlı ramazanlar kuzum...
AntwortenLöschenharika bir paylaşım olmuş canım,çok faydalı...sevgiler
AntwortenLöschen