Donnerstag, 29. August 2013

Köstebek pasta

Simdiden misafir agirlamaya basladim :) baba evinde hala yasiyor olsamda (son 3 ay) her hafta gelin görmeye gelen misafirlerimiz oluyor.Bu durumda tabiki is basa düsüyor :D Gül bu aralar yani mutfakdan cikmiyor :)) 
Dün misafirlerimiz caya geldikleri icin onlara meshur köstebek pastami sundum.Tadi damaklarinda kalmis....



Malzemeler: (50-60 dakika)
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 dolu kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 6 adet muz (kekin içine dizilecek)
Krema Malzemeleri:
  • 1 lt süt
  • 2 kaşığı margarin
  • 1 su bardağı un
  • 2 kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya (cikolata damlalari)

Pratik Köstebek Pasta

En başta fırını 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz. Bu sırada şeker ve yumurtayı bir kapta yumurta beyaz beyaz köpürene kadar karıştırdıktan sınra içine sıvıyağ ve sütü de katıp azıcık daha karıştırıyoruz. İçine kalan malzemelerden vanilya, un, kakao ve kabartma tozunu da katıp biraz daha karıştıralım.
Karıştırma işlemi bittikten sonra fırına koyacağımız tepsiyi yağlayıp karışımı fırına koyalım. 45-50 dakika kadar pişirdikten sonra bir kürdan ya da çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Piştiyse soğumaya alalım, pişmediyse 10 dakika kadar daha kalsın, mutemelen pişer.
Sıra geldi krema hazırlamaya. Sütü, margarini, unu ve nişastayı bir tencerede pişireceğiz. Katı bir hale gelince pişmiştir, ocağın altını kapatın. Vanilyayı da bu katı kremaya ekleyip arada karıştırarak kremanın da soğumasını bekleyin. (arzuya göre sogudukdan sonra cikolata damlalarini ilave edebilrisiniz) Kekin ortasını 1 cm kadar içe doğru kaşıkla oyun. Oyduğumuzda çıkan küçük kırıntılarını daha sonra köstebek pastanın üzerinde kullanacağız.


Kremanın üçte birini oyduğumuz kekin üzerine yayacağız. Muzlarımızı da kremalı kekin üzerine dizelim ve geriye kalan kremayı muzların üzerine döküp yayın.


Pastanın orta kısmını biraz şişkin, kubbe gibi yapmaya özen gösterin, görsellik açısından hoş oluyor. Oyarken çıkardığımız parçalarını robottan geçirerek ufaltalım ve bu kırıntıları pastanın üzerini kaplayacak şekilde serpiştirelim. Köstebek hazır en iyi servis şekli bir gece dolapta bekletip servis etmek.


Benim gibi rejimde olanlar icin hergün yenilecek pasta degil :) ama ben bu pastadan bir dilim (149 gram) yigerek 11 puan yaziyorum :)

8 Kommentare:

  1. çok güzel görünüyor yalnız kekiin içini iple keserek mi açıyorsunuz?yoksa düz tabanlı kekin ortasınımı oyuyorsunuz ?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ortasini oyuyorsun canim.(kasik ile)Gercekden cok lezetli bir pasta

      Löschen
  2. rejimde değilim ve şuan hepsini yiyebilirim! Müthiş görünüyor, ellerine sağlık! :D

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ben rejimdeyim ama yinede yigebiliyorum :) tskelr canim buyur gel beraber yigelim :)

      Löschen
  3. bekarkene bende çok yapardım çok hafif ve bence güzel bir pasta ellerine sağlık canım

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. tskler canim evet canim diger pastalara bakarak cok hafif hem bak meyvede var icinde :DDD

      Löschen

Yorumlariniz icin tskler :)