Montag, 10. April 2017

Bebeğimin akşam rutini

Kaan Selimin doğduğu günden itibaren (suan 15 aylik) akşam rutinlerimize başlamıştık. Bu akşam tekrarlayan rutinler bebeklerimizin sağlıklı yetişmeleri için çok önemlidir. Böylelikle uykuya geçişi ve dağılması kolaylaşıyor, ne zaman uyuması gerektiğini anlıyor,güvende olduğunu hissettiriyor ve bebeklerimize huzur veriyor. Çok önemsediğim bir konu daha var,oda kendi odasında ve kendi yatağında yatması. Bugüne kadar hiç beraber veya aramızda yatırmadık. Tabiki huysuz ve hasta olduğu günlerde ona destek olmak ve yanında olduğumuzu hissetmesi için, kendi yatağının yanında eşlik ederek uyumuşluğumuz vardır. Asıl mesele burada, hem güven verip hemde kuralları bozmamak gerekiyor. Çünkü bebekler çok zeki ve hemen alışıyorlar :)  
Bizim akşam rutinimiz yaklaşık yarim saat sürüyor. Saat 20:00'de uyuduğu için yaklaşık 19:15 ile başlıyoruz. 

Sıralamamız böyle:
-Duşunu yaptırıyoruz
-Uyku zamanını yaklaştığını anlaması icin, chicconun melodili lambasını acıyorum (sakınlessin diye)
-Temiz ve yeni bez ile altını değistiriyoruz
-(egzama ve alerjik bir bebek olduğu için) her akşam sabah vücudunu ve yüzünü kremliyoruz
-Geceliklerini giydiriyoruz
-Saclarını tarıyoruz
-D Vitamin damlasını veriyoruz
-Uyku tulumunu giydiriyoruz
-Kitap okuyoruz
-Sütünü içiriyoruz 
-Dişler fırçalanıyor
-Yatağına yatırıp uyku arkadaşını (doğduğundan beri onsuz uyumaz) verip yanında 5-10 dakika onu okşayarak ''eeeee'' ve ''pışşş pışşşş'' yaparak uykuya dalıyor ve saat 20:15 mışıl mışıl uyumus oluyor ve sabah saat 8:00- 9:00 kalkıyor :)


(not: Bugüne kadar bir kere sallayarak uyutmadım bebeğimi.Ne kadar gereksiz ve yanlış bir yöntem olduğunu açıklamam gerekmiyor herhalde. Lütfen uyku yöntemlerini araştırıp, size ve bebeğinize doğru yöntemi seçiniz.)



Atımız namı değer ''düldül'' olmadan uyumayız :) onunla sarılıyor, dokunuyor ve çok mutlu oluyor. Ama kesinlikle bu arkadaşımız yatakdan çıkartmıyoruz. Sizde mutlaka bir uyku arkadaşı tercih edin.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Yorumlariniz icin tskler :)