Donnerstag, 27. Februar 2014

T.C vatandaslardan yardim!! Yurtdisi seyahati icin!!!

Bu sene bircok turla geziler yapmaya karar verdik. Mayisda istanbul-ve karadeniz turlari yapacagiz ve yazinda büyük italya turu.Alman vatandasi oldugum icin benim bir SIKINTIM yok fakat esim T.C vatandasi ve yesil pasaport cikartmayi düsünüyoruz( kendisi askeri personel oldugu icin ne vizede nede pasaportda sorun cikmayip hemen verildigini duyduk). Fakat tatil amacli gidildigi icin 90 gün boyu seyahat edenlerin vizeye basvurmalari gerekmedigini ögrendik.Sirf yesil pasaport ile gidebilirmi? Bu konuda tecrübe eden veya seyahat edenler varsa, bizimle tecrübelerini paylasirlarsa seviniriz.


3 Kommentare:

  1. Anonym27.2.14

    merhaba gül schengen antlaşmasını kapsayan bütün ülkelere vizesis sadece yeşilpasaportla gidilebilir benim eşim de asker bizim ailecek yeşilpasaportumuz var. almanyaya problemsiz girdik başvuruyla beraber on gün içinde çıkıyo pasaport başarılar dilerim nermin





    AntwortenLöschen
  2. Merhaba bizdede ailece yeşil pasaport var geçen sene 1 hafta gibi kısa sürede aldık fransaya vizesiz gittik bir sorun çıkmadı.

    AntwortenLöschen
  3. Yeşil pasaportla İtalya'ya sorunsuzca gidebilir eşin, vizeye gerek yok. Yalnız memurların yeşil pasaportu çıkarabilmeleri için belli bir süre devlette çalışmış olmaları gerekiyor, sanırım 10 yıl. Eşin ne kadar süredir çalışıyor? Gerçi askerler için özel bir durum da olabilir belki sene sınırlaması yoktur.
    Şimdiden iyi tatiller :)

    AntwortenLöschen

Yorumlariniz icin tskler :)