Freitag, 16. November 2012

Dukan diyet ile bir gün nasil geciyor?

Cok güzel bir soru :) bu soru sürekli e-maillerde ve özel hayatimda soruluyor.Bu yüzden detaili bir post yapmaya kadar verdim.


Dukan Diyet:

Hafta ici her gün saat 7:00´de kalkip hazirlanip ve kahvalti yapmadan evden cikiyorum. Cikinca tabiki ise arabamla degilde bisikletimle gidiyorum. Isterse eksi -10 derece olsun veya yagmur yagisin benim icin farketmez :) yaklasik 5 seneden beri hergün bikmadan gidip geliyorum ve 70 dakika süremi aliyor.
Ise varir varmaz hemen sekersiz ama bol az yagili sütlü kahvemi iciyorum. Anaokulunda kahvaltiyi cocuklarla saat 9:45´de yapiyoruz.Ve ben hergün 2-3 kasik yulaf kepegini ya yogurt yada sütle yiyorum. Yulaf diyip gecmeyin cünkü bu rejim icin olmazsa olmazlardan ve kesinlikle cok tok tutuyor. Ve sabah vitaminimi almayi ihmal etmiyorum ve yaninda meyve tüketiyorum.(cogu meyveler malesef yazsak :(
Isden cikincada genelde saat 13:00 civarinda hemen spor salonuna gidip 2 saat spor yapiyorum (yakinda sporla ilgili bir post yapacagim).Spordan sonra saat 16:00 civarinda hergün evde oluyorum ve hemen dukan diyet tariflerin yemegini ya annecigimin sayesinde hazir oluyor veya kendim hemen hazirliyorum :)) Yemekden sonra insan kendini yorgun hissediyor gercekdende ve bir iki saat dinlenmeye calisiyorum. Dinlendikden sonra ise kendime meyve hazirlayip hemen arkasindanda yesil cayimi unutmuyorum. Yatmadan öncede hergün olmasada haftada 2-3 gün sütümü icip yatiyorum :)) iste bir günüm böyle geciyor.
Cogu tanidiklarim cok spor yaptigimi düsünüyor, fakat ben öyle düsünmüyorum cünkü bünyem alismis artik, ayni sigaraya baslayanlar gibi benimde bünyem spora alisdi ve birakamiyor :) 



Umarim güzel ve anlasilacak bir sekilde yazmisimdir :)) sorulariniz varsa cekinmeden her zaman sorabilirsiniz. (Dukan yemek tarifleri gibi vb) Uzun zamandan beri outfit postlari yapmamamin nedenide,baya kilo verdim ve biraz daha verip kiyaslamanizi istiyorum :)



17 Kommentare:

  1. Cok guzel emek harcanan bir yazi canim.ugraslarinin cok guzel sonuclar vermesini diliyorum . İki kilo fazlam var bende ucundan baslasam iyi olacak :))

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. tskler canim.Bu arada iki kilomu dedinnnnnnnnnnnnnnn :D ne güzellllllllll hic böyle bir derdin yok canim hicde olmasin

      Löschen
    2. Bebegim surda uc yildir boyleyim on kilo verdim baya kilo problemlerim vardi sukur atlattim ...

      Löschen
  2. Oncelikle Dukan diyetini 2 haftadir yapiyorum, ve 1. 2. asamadaydim,
    Kalbim tuttu ve ben hastaneden dun ciktim. Nedeni vucudumun kaldiramamasi.
    Doktorum cok sagliksiz oldugunu, vucudun kalbe fazla yuklendigini ve bu tur vitaminden yoksun olan diyetlerden uzak durmami soyledi.
    Vitamini sakin eksiltme :)
    Bu diyeti birdaha asla yapmam herhalde.

    belleeamie.blogspot.co.uk

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. aman allahim gecmis olsun üzüldüm :(( ama ben iki bucuk aydir yapiyorum hic birseyim yok.Ama her vucutda bedende farkli tepkiler verebilir.Kesinlikle diyete baslamadan önce,doktorlarla görüsüp kan aldirip uygun olup olmadigini baktirmali herkes.

      Löschen
  3. harikasınız ne güzel bir tempo ne düzenli bir yaşam!

    AntwortenLöschen
  4. Malesef oyle, ben bunu yapmadim tabikide..
    Benim diyetim sadece proteindi, vitaminsiz kaldim epey tabii, bu yuzden olabilir :)

    AntwortenLöschen
  5. Bende başlamak istiyorum ama yapamamaktan devam ettirememekten çok korkuyorum :(

    kucukperinindukkani.blogspot.com

    AntwortenLöschen
  6. süper harikasın böyle düzenli insanlara bayılırım :) ben pek yapamıyorum malesef diyet, evlendikten sonra 3 kilo aldım kara karar düşünüyorum nasıl vericem diye :S

    sana başarılar...merak ediyoruz bir an önce göster kendini :)

    AntwortenLöschen
  7. Merakli16.11.12

    Hangi Meyvelerden yiyorsun? Bende yapiyorum ama meyve 3. devire kadar yasak? Acele cevap:)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. evet meyveleri 3. yani güclendirme evresinde yigebiliyoruz.Bende meyvelere yeni basladim.Günde bir porsiyon meyve ölcüsünü asmamak kaydiyla, muzdan üzümden,kirazdan ve kuruyemisler disinda bütün meyveleri tüketebiliyoruz.

      Löschen
  8. Anonym17.11.12

    azmine hayranim canim masallah :)
    bu yulaf ve yogurt ikilisini cok duydum gercekten uygulayanlar doyurucu bir etkisinin oldugunu cok söylüyorlar bende insallah yakinda baslamayi düsünüyorum :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Evet canim cok etkisi var tavsiye ederim :)

      Löschen
  9. süper bir post gül abla:) kac kilo verdigini bize söylemek istermisin ve nekadar sürede verdigini:)?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Canim iki bucuk ay olacak yaklasik ilk zamanlarda hic tartilmadim ama okadar iltifat alinca tartildim:) en son 8 kiloydu simdi daha fazla olabilir

      Löschen
  10. Oooo cok heyecanla bekliyorum yeni halini. :)

    AntwortenLöschen

Yorumlariniz icin tskler :)