Donnerstag, 4. September 2014

Kendini anlat....Mim

Kambersiz düğün olmaz :) hem instagramdan hemde buradan mimlenmişim tabiki yaparım :) Bu arada yenilerkendinihayat blogerci arkadaşıma beni burada mimlediği için teşekkür ederim. 


Hadi anlatalım bakalım :) 

1- 14.12.1986 almanyada gece saat 22:00 de dünyaya gelmişim. 
     Evin ilk torunu olduğum için çok şanslıyım. 3 babam (dedem,babam ve amcam) ve 3 annem vardı (halam annem ve ninem) bu yüzden çok şımartılarak büyütülmüşüm. (hala en kıymetli torun benimdir ehem ehemm :)  

2- Yay burçluyum ve burcumun %100 bütün özelliklerini taşıyorum :) yaylar iyidir hoş dur ama çok da yorucudurlar :)) en azından eşim ve ailem bunu söylüyor. 

3- Ana okul ve ikl okul öğretmeniyim. Almanya da eğitimimi aldım ve turizm bölümünden sonra çocuk gelişim okudum ve okuldan sonra almanyanın en iyi ve başarılı okulunda 5 sene görev aldım. Taaaaaaaaki evlenip türkiye yerleşene kadar.  

4- Mesleğime ve çocuklara aşığım. Ve ilerde çok başarılı bir anne olacağımdan hiç şüphem yok. 

5- Çok marifetliyimdir. Resim-el sanat, makyaj, fotoğrafçılık, mutfakda, Teknoloji, mesela bütün mobilyaları bu zamana kadar hep ben kurmuşumdur :) erkek gibiyimdir gerektiği zaman :)

6- Çok güler yüzlüyümdür her zaman herkesi güldürürüm. Blogumdaki yazılarda bile hep gülerim :) 

7- Ve çokkkkkkkk duygusalımdır herseye oturur hüngür hüngür ağlarım. 

8- Tam bir bisiklet manyağımdır. Almanyada son model arabam vardı ama ben onu neredeyse hiç kullanmadım çünkü her yere bisikletimle gider gelirdim. (Niye araban vardı ozaman soru sunada hemen cevap vereyim) Çok kötü bir dönem geçirmiştim ve babam bana doğum günü hediyesi olarak audı A6 limuzin almıştı) 

9- Kitap okumayı çok seviyorum

10- Çok konuşurum 

11- Çok titiz ve çok temizimdir

12- Çokda zevkli olduğumu düşünüyorum

13- Para harcamayı çok seviyorum :) 

14- Gezmeyi çok seviyorum.kesinlikle deniz-otel tatillerinden hoşlanmıyorum. Benim gezi anlayışım şortu, fötr şapkamı ve boynuma kamaramı takıp turist gibi gezmektir :) Bir çok ülkeler gezdim ama hala bitiremedim. Sırada İtalya ve asya-ülkeler turu var. 

15- Dünya mutfağını çok severim en çok da asya mutfağını. Ninemim tabiri gibi midem çok pistir :) herseyi yerim 

16- Türk müziğini neredeyse hiç sevmiyorum. Tam bir klasik hastasıyım. Bana sözsüz sakinleştirici melodiler gerek. :)  

17- Enstrümanlara merakım vardır. Mesela gitar çalarım ama herzaman piyano veya başka enstrümanlar çalmak istemişimdir.

18-  Çokkkkkkkkkk inatçıyımdır. 

19- Kaliteli es yağları severim ve her zaman kaliteli es yağlar (yiyecek içecek dahil) almayı tercih ederim

20- Çok azimliyimdir başladığım birseyi mükemmel bir şekilde bitirmeliyim. Bu azmim sayesinde 40 kilo verdim :) hee bu arada spor hayatımın olmazsa olmazlarından. Tam bir spor psikopatıyım:) 

Bu kadar :) 



Pofuduk bayatlamayan poğaçalarım

Hmmmmmmm tadı nefis ve yapılışı da gayet basit. Bunlar fırında pişince kabarırken çok hoşuma gidiyor :) pofuduk pofuduk oluyorlar tombiş tombiş :) Kesinlikle denemelisiniz kızlar. Rejimde olanlara yazsak ama yarım poğaçadan bir şey olmaz :) 



Hamuru İçin:
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 2 su bardağı ılık su,
  • 1 paket yaş maya,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı şeker,
  • 1 adet yumurta,
  • Un (yaklaşık 8 su bardağı).
Üzeri İçin:
  • 1 adet yumurta,
  • Susam,
  • Çörek otu (isteğe bağlı)

Bir kaba ılık suyu, mayayı, toz şekeri koyalım.
Ilık su içerisinde maya ile toz şekeri eritip, mayanın kabarmasını, yani göz göz olmasını bekleyelim.
Maya kabardıktan sonra içine sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamur yoğurduğumuz kabın kapağını kapatalım ve üzerini kalın bir örtü ile örtüp, sıcak kalmasını sağlayalım.
Hamuru 30 dakika – 1 saat arasında dinlendirelim.
Hamurdan küçük parçalar kopararak elimizle yuvarlak bir şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında mesafe bırakarak dizelim.
Sonra üzerilerine yumurta sarısından sürüp, susam serpelim.
Poğaçaları önceden ısıtılmış 185° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Ben yarısını sade diğer yarısınıda peynirli yaptım.

Afiyet olsun...