Sonntag, 27. April 2014

Rejim ekmeginizi kendiniz yapin!!

Ekmekla aram hic iyi degildir.Ama türkiyede gördügüm kadariyla, hergün malesef haddinden fazla ekmek tüketiliyor.Benim esimde bu tüketenlerden :) Bu yüzden kilo almamasi icin ekmegini ben yapiyorum ve okadar lezetli oluyorki bazen ben bile yiyorum. Eger rejimdeyseniz mutlaka deneyin derim.

Malzemeler
250 gr Yulaf ezmesi veya sade müsli
200 gr light yogurt
1 Yumurta
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kabartma tozu


Malzemelerimizi hepsini karistirip avucumuza biraz un alip hamurumuzu pogaca seklinde yuvarlayip üzerlerini hafif bicakla kesiyoruz. Önceden isitilmis firinda 175 derecede yaklasik 20 dk pisiriyoruz.Istege göre üzerlerine susamda ilave edebilirsiniz.







Afiyet olsun






Kommentare:

  1. eline sağlık canım ekmekler nefis sofran çok şirin olmuş :)

    AntwortenLöschen
  2. en kisa sürede deneyecegim

    AntwortenLöschen
  3. canim bu sabah tarifini denedim, ve ne diyeyim. Tek kelime: HARIKA. Gercekten cok pratik, yapilisi gayet kolay ve eglenceli, ve tabiki sonunda lezzetli ve citir, gevrek gevrek ekmekler. Yapilisi o kadar basit ki, hepsini kasikla karistirdim sonra elimle toparladim. Daha saglikli olmasi icin 1 yemek kasigi ögütülmüs keten tohumu ilave ettim. Özellikle türkiyede ekmek türü cok fazla olmadigi icin dahada kiymetli bir tarif bence, herkes denesin. Söyle söylüyorum: hazirlamasi, yogurmasi, sekillendirip pismesi 35 dakikami aldi. Sofrayi hazirlayip cay demlenene kadar oldu!!!! Bende hayret ettim :-)) Tesekkürler tarifini paylastigin icin. Benden sana 10 yildiz. :-D

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. öncelikle candan icden ve uzun yorumun icin tskler :) denemene sevindim bizde cok begendik cok hafif ve lezetli :) sizede afiyet olsun

      Löschen
  4. canim bu sabah tarifini denedim, ve ne diyeyim. Tek kelime: HARIKA. Gercekten cok pratik, yapilisi gayet kolay ve eglenceli, ve tabiki sonunda lezzetli ve citir, gevrek gevrek ekmekler. Yapilisi o kadar basit ki, hepsini kasikla karistirdim sonra elimle toparladim. Daha saglikli olmasi icin 1 yemek kasigi ögütülmüs keten tohumu ilave ettim. Özellikle türkiyede ekmek türü cok fazla olmadigi icin dahada kiymetli bir tarif bence, herkes denesin. Söyle söylüyorum: hazirlamasi, yogurmasi, sekillendirip pismesi 35 dakikami aldi. Sofrayi hazirlayip cay demlenene kadar oldu!!!! Bende hayret ettim :-)) Tesekkürler tarifini paylastigin icin. Benden sana 10 yildiz. :-D

    AntwortenLöschen

Yorumlariniz icin tskler :)