Dienstag, 4. März 2014

Firinda kavrulan elma - Bratapfel

Ahh kizlar ahhh evimi,mutfagimi ve yemek yapmayi özledim :(( Suan gecici olarak bingöl misafirhanede kaliyoruz ve malesef mutfagimiz yok. Ama burada zaman ayirmak istedigim bircok seye vakit ayirabiliyorum. Okadar postlar birikmiski, onlari teker teker yayinlamaya calisacagim. 

Yeni ev ve yeni cif olarak evimizde misafirler sagolsun hic eksik olmuyordu. Hergün farkli yemekler,tatlilar ve sunumlar icin günler önce hazirlik ve plan yapiyordum esimide katarak :D Ben elimin bukadar lezetli oldugunu bilmiyordum demekki bende ne marifetler varmisda haberim yokmus :) Her gelen yemeklerime bayilip tarifini almadan gitmiyordu (masallah) Tabiki bütün menüleri cekemedim ama cektiklerimin tarifini paylasacagim.

Ilk önce kendimede sürekli yaptigim ve rejim boyunca yedigim bir tatlinin tarifini paylasmak istiyorum.
Alman usulüde olsa son derecede lezetli ve hafif bir tatli

Bratapfel-Firinda kavrulan elma

Malzemeler
4 adet elma
ceviz
findik
tarcin
portakal (kabugu ve suyu)
bal veya recer
kuru üzüm
elma suyu
istege göre- Pudra sekeri,Vanilya ve cikolata sosu ve dondurma

Yapilisi
Ilk önce ic malzemelerini hazirliyoruz. Portakalin kabugunu rendeleyip kabugunu ve suyu bir kaseye koyup 1 tatli kasigi tarcin,istege göre ceviz,findik ve iki avuc kadar kuru üzümü ilave ediyoruz. En sonda bir yemek kasigi bal (bende bal alerjisi oldugu icin recer kullandim) ilave edip iyce karistiriyoruz ve 15 dakika bekletiyoruz.Bu arada elmalari yikayip icini (elmayi bölmeden)  oyarak elmalarin icini bosaltiyoruz. Elmalarimizin icini hazirladigimiz ic ile doldurup firinda 180 derecede yaklasik 30-35 dakika pisiriyoruz.(firina göre) Fakat yanmamasi ve kurumamasi icin kaseye yaklasik bir bardak elma suyu ilave etmeyi unutmayin.
Firindan cikar cikmaz  5dk sonra cevizle,findik,fistik,purdra sekeri,dondurma ve soslar ile süslüyebilirsiniz.

Afiyet bal seker olsun :) 









2 Kommentare:

Yorumlariniz icin tskler :)