Samstag, 10. November 2012

Canan Tan - Iz

Canan Tan İz Roman Özeti
Yakın çevremizde benzerlerini görebileceğimiz gerçeklikte bir baba-kız öyküsü... Babasına hayran Verda, hatta âşık. Biricik kahramanım diyor onun için. Ne var ki, yıllar önce annesiyle babasının boşanmasından sonra ayrı düşmüşler birbirlerine. Çatışmışlar, çelişmişler ama sevgileri içten içe hep sürmüş. Kariyerinde zirveye ulaşmış ünlü avukat Vedat Karacan'ın intiharıyla başlıyor öykü. Bu beklenmedik ölümün ardında yatan gizi çözmek Verda'ya düşmektedir. Geriye dönüp baktığında yüzleştiği keşke'leriyle, pişmanlıklarıyla ve içini kavuran devasa bir özlemle sürecektir babasının izini... Minicik çocuk ellerimi avucunun içine hapsettiğinde, yüreğim yüreğinde eriyordu babacığım. Parmaklarım büyüdü diye mi tutmuyorsun artık ellerimi? Keşke hep küçük kalsalardı... Ne oldu da ayrıldı ellerimiz baba? Hiçbir zaman soramadım bunu sana. Sormak istediğimde fırsat olmadı, fırsat olduğunda cesaretim..


 Kendi yorumum:
"Yüregim seni cok sevdi" adli basarili kitapdan sonra, merakla yazarimizin bu kitabinida aldim.Ama ne yazikki ilk okudugum kitapdaki gibi heyecan alamadim.Klasik bir hikaye oldugu icin, pekde beni büyülemedi.Ama yinede yazarimizin yazma tarzini cok seviyorum.Okadar güzel ve akici bir dille yaziyorki, insan okudukca okuyasi geliyor keyif alarak. En yakin zamanda ise "Piraye ve En son yürekler aglar" eserleri okuyacagim

14 Kommentare:

  1. Piraye ve En son yürekler ölür kitaplarını yakın bir zamanda okudum ve tavsiye ederim ikiside etkilendiğim harika kitaplardı:)

    AntwortenLöschen
  2. tşk ederim adaşım yazdığın yorumlar için :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. birsey degil canim :) sürekli gelirim artik

      Löschen
  3. Benim hayatta en etkilendiğim kitap Piraye'ydi! Kesinlikle çok güzel,yazarın tüm kitaplarını okudum ama en çok Yüreğim Seni Çok sevdi ve Piraye etkiledi beni.. En başarısızı da En Son Yürekler Ölür bence..
    Bende böyle bir kitap bölümü yapmak istiyorum blogumda :) Nasıl yapılabileceğini bulabilirsem tabiii:):)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. kesinlikle okumaliyim bende :) kitap bölümü demissin canim ne demek istedin?? belki yardimci olabilirim??

      Löschen
    2. Yaptım oldu şimdiiiii:) Çok teşekkür ederim canım,çok çok! :)

      Löschen
    3. önemli degil canim herzaman yardimci olabilecegim herseyde yardim ederim :)

      Löschen
  4. Yuregim Seni Cok sevdi, En son yurekler olur, Piraye, Askin sanal halleri hepsi harika kitaplardi. Hayranlikla okumustum, bayilmistim.
    Bu kitabi okuyabilirmiyim bilmiyorum ama. Babamla anlasamamiz, onu canim kadar cok sevsemde elimden bisiy gelmemesi sanirim tek neden. :)
    belleeamie.blogspot.co.uk

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. ozaman kesinlikle okumalisin canim :) wow dedirten kitap olmasada güzel ve bilinmis bir hikaye ama yazarimizin yzama tarci cok hosuma gidiyor

      Löschen
  5. Okumustum bu kitabi bir solukda guzel kitapdi

    AntwortenLöschen
  6. Ben bu kitabı çok sevmiştim, yer yer ağladığım gerçekten çok güzel bir kitap. :]

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. evet canim bazen bende cok duygulandim cok güzel yazmis yazarimiz

      Löschen

Yorumlariniz icin tskler :)