hmmmmmm yedikçe insanin yiğesi geliyor :) aman haaa rejimde olanlar dikkat etsin biraz kalorisi fazla :) Bu bende bir ritüel haline geldi her sene paskalya bayramında kesinlikle yaparım. Almanya da ögrencilerimle yapardık her sene ahh ahhh çok özlemişim minik kuşlarımı.
500 gr Un (eğlenmiş)
100 gr Margarin/tereyağ
2 Yumurta + 1 yumurta beyazı
1 Yumurta sarısı
200 ml ılık süt
110 gr şeker
2 kahve kaşığı tuz
3 paket vanilya tozu
2 paket kuru maya
2-3 avuç kuru üzüm/ üzüm
1 Yumurta sarısından hariç bütün malzemelerimizle hamurumuzu hazırlıyoruz. Hamurumuzu en az bir saat mayalanması için sıcak bir yerde kabarmasını bekliyoruz. Daha sonra hamurumuzu 3 parçaya bölüp, belik gibi örüyoruz. Tepsiye koyup bir yarım saat yine kabarması için bekletiyoruz. Ekmeğimizin üzerine bir yumurta sarısını ve 2 yemek kaşığı sütü fırça yardımıyla sürüyoruz. Yaklaşık 25 Dakika ( fırına bağlı) 180 derecede pişiriyoruz. Ben fırından çıkarttık dan sonra nemli bir havluyla sardım yumsaçık olması için. Hmmmmmmmmmmmmm nefis nefis :) afiyet olsun.
Frohe Ostern |
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Yorumlariniz icin tskler :)