Samstag, 31. August 2013

Klasik bir Cumartesi günü...

Sabah erken saatlerde kalkip yürüyüs yapmayi cok seviyorum.Henüz herkesin kalkmadigi, kuslarin civil civil öttügü ve günesin yeni dogan gününe merhaba demek ne güzel birsey. Iste tam yürüyüs icin ideal bir zaman. Hem psikoloji icin hemde saglik icin bir terapi. 

 Sabah yürüyüse baslamadan önce milkshake´mi icmeden cikmam
                                                     Seftali Milkshake  Toplam 2 Puan
Bir bucuk saat yürüyüs icinde 415 Kalorin yakmisim


En iyi kahvaltilarimi hafta sonu yapiyorum
                                                                   Toplam 8 Puan


Bugünde Italyan olsun dedim ve ravioli yaptim kendim 

                                     Bir tabak icin toplam 8 Puan


Aksam gezisi/yürüyüs icin dogada olmayi tercih ediyorum ve toplam bir bucuk saatimi ayiriyorum 

                               Yaklasik tekrar 450 civarinda kalori yakiyorum


Aksam keyfi icinde  
Toplam 2 Puan



Iste bu cumarteside böyle gecti...Unutmayin kendinize deger verin ve kendinizi düsünün. Mutlu olmak sizin elinizde......





Donnerstag, 29. August 2013

Köstebek pasta

Simdiden misafir agirlamaya basladim :) baba evinde hala yasiyor olsamda (son 3 ay) her hafta gelin görmeye gelen misafirlerimiz oluyor.Bu durumda tabiki is basa düsüyor :D Gül bu aralar yani mutfakdan cikmiyor :)) 
Dün misafirlerimiz caya geldikleri icin onlara meshur köstebek pastami sundum.Tadi damaklarinda kalmis....



Malzemeler: (50-60 dakika)
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 dolu kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 6 adet muz (kekin içine dizilecek)
Krema Malzemeleri:
  • 1 lt süt
  • 2 kaşığı margarin
  • 1 su bardağı un
  • 2 kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya (cikolata damlalari)

Pratik Köstebek Pasta

En başta fırını 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz. Bu sırada şeker ve yumurtayı bir kapta yumurta beyaz beyaz köpürene kadar karıştırdıktan sınra içine sıvıyağ ve sütü de katıp azıcık daha karıştırıyoruz. İçine kalan malzemelerden vanilya, un, kakao ve kabartma tozunu da katıp biraz daha karıştıralım.
Karıştırma işlemi bittikten sonra fırına koyacağımız tepsiyi yağlayıp karışımı fırına koyalım. 45-50 dakika kadar pişirdikten sonra bir kürdan ya da çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Piştiyse soğumaya alalım, pişmediyse 10 dakika kadar daha kalsın, mutemelen pişer.
Sıra geldi krema hazırlamaya. Sütü, margarini, unu ve nişastayı bir tencerede pişireceğiz. Katı bir hale gelince pişmiştir, ocağın altını kapatın. Vanilyayı da bu katı kremaya ekleyip arada karıştırarak kremanın da soğumasını bekleyin. (arzuya göre sogudukdan sonra cikolata damlalarini ilave edebilrisiniz) Kekin ortasını 1 cm kadar içe doğru kaşıkla oyun. Oyduğumuzda çıkan küçük kırıntılarını daha sonra köstebek pastanın üzerinde kullanacağız.


Kremanın üçte birini oyduğumuz kekin üzerine yayacağız. Muzlarımızı da kremalı kekin üzerine dizelim ve geriye kalan kremayı muzların üzerine döküp yayın.


Pastanın orta kısmını biraz şişkin, kubbe gibi yapmaya özen gösterin, görsellik açısından hoş oluyor. Oyarken çıkardığımız parçalarını robottan geçirerek ufaltalım ve bu kırıntıları pastanın üzerini kaplayacak şekilde serpiştirelim. Köstebek hazır en iyi servis şekli bir gece dolapta bekletip servis etmek.


Benim gibi rejimde olanlar icin hergün yenilecek pasta degil :) ama ben bu pastadan bir dilim (149 gram) yigerek 11 puan yaziyorum :)

Dienstag, 27. August 2013

Rejim yapmak isteyenler buraya!!!!

Sonunda rejimle/saglikli yasam ile postlarla devam edebiliyorum. Okadar yogunumki bu aralar.Ev icin arastirmalar,mobilya,is icin cikis ve sonu gelmeyen baska sebeplerden dolayi daha önceden paylasamadim :( Gelelim rejime.Nasil yigipde kilo verebiliyorsun? sorusuna inaninki hergün cevaplamakdan fenalik geliyor :) ama herkese elimden geldigi kadariyla yardim etmek isterim. Daha önceki rejim postlarda bahsettigim gibi, suan uyguladigim rejimin adi "weight watchers" ve en az 13 kilo kisa bir sürede en saglikli sekilde ac kalmiyarak verdim. Nasilmi verdim? Günlük puanima göre (kendi puaninizi hesapliybilirsiniz----link) Benim suanki günlük puan hakkim 30 + 49 puan extra hafta puani. Yani hergün yediklerimi hesaplayip puanim 30´u gecmemeli.Olurda puanim 30´u gecerse, ozamanda +49 extra olan haftalik puanimdan düsebilirim.Bu +49 puan herkes icin gecerli ve bir hafta icinde kullanilmali.Yani isterseniz +49 birgünde tüketin veya isterseniz kendinizi bazi günlerde ödüllendirin ve caniniz ne istiyorsa yigin :) ben genellikle cikolata,pasta gibi tatlilara yatiriyorum puanimi :) Simdi gelelin en önemlisine.Oda gidalarin puani.Her gidanin bir puani var.Tabiki binlerce gidanin puanini burada satirlarca ve saatlerce yazamam :) zira buna iznim yok.Sonuncda insanlar bu rejim icin para ödüyorlar. Ama yedigim günlük menülerimi tarifleri ile paylasabilirim.(Tabiki talep gelirse)

Bu günkü menümde bunlar vardi:
26.08.2013

Sabah (evden ise giderken)
Milkshake
Muzlu-üzümlü-yarim bardak süt(az yagli) ve 2 kasik yogurdu mikserle shake haline getirdim

Toplam puan: 3

Isde
Sabah
Kahvalti
2 - büyük tost                                         
- dilim az yagli kasar                                

1 - hindi soguk et dilim                            
Istediginiz kadar yesillik                                 Puan 0
sos icin üzerine bir kasik yogurt                      Puan 0
Bol bol su icmeyi unutmayin


Toplam puan: 11

Öglen
200 gram makarna                                  
2 dilim (240 gram) tavuk gögüsü                  
Toplam puan:14


Aksam
2 tabak domates corbasi                            
Bol bol yesillik
ve tatli yerine meyve
Toplam puan: 4







Ac kalmak mümkünmü? tabiki hayir :) Diger postlarda sporla ilgili paylasimlarda yapacagim 

Instagramda sürekli menüleri paylasiyorum.Takip etmek isteyenler icin guzelgull

Donnerstag, 22. August 2013

Ankaralilardan acil yardimm :((

Instagramdada duyurdum birde burda paylasiyim dedim

Yakin derken ulusa,dikim evine kizilaya ulasimi yakin olan bir semt ariyoruz :((

Dienstag, 20. August 2013

30 kiloyu nasil vermisim???

Kendimle cok gurur duyuyorum. 30 Kilo ne demek ya??? Kolay verildimi bu kilolar? Hem hayir hemde evet. Keske suan 4 aydir uyguladigim rejimi o senelerde uygulasaymisim.Sanirim suan hic bir gram fazlam olmazdi :) Nedenmi? Ozamanlarda tecrübe olmadan rejime baslamisdim.Ama simdi diyet uzmani gibi oldum :D Beslenmem-sporum-günüm-yasama ve hayata bakis acim cok degisdi. Bunlar olmadan ne yazikki hic bir gram verilmiyor veya verip iki kati tekrar aliniyor. Dügüne 3 ay kala baslamisdim (weight watchers) rejimine ve hic birseyden mahrum kalmiyarak 3 ayda en az 12 kilo verdim. Dügünde ve balayi (6 hafta ) boyunca belki günde 6-7 ögün yemek yedim :D ama toplam 3 kilo almisdim. Rejim programina dönünce tekrar bu alinan 3 kiloyuda verdim. Son resimlerimi gören "artik zayiflama böyle kal diyorlar" ama hedefime henüz ulasmadim. Yaklasik 10 kilo verdikden sonra hayalimdeki forma ve kiloma ulasacagim ins :)
Peki nasil verdim bu kilolari? neler yedim? nerede ve nekadar spor yaptin? sorularina birdahaki posta sizlerle paylasacagim.

Not: Böyle eski resimlerini varsa eger, onlara sürekli bakin, bakin ki daha cok istekli olun ve umudunuzu hic birzaman kaybetmeyin..

Herkese umut dolu bir hafta diliyorm....
                                                     
                                                                   Gül Özyigit


Sonntag, 18. August 2013

Dügün....Balayi vol.4

Balayina bosuna honeymoon demiyorlar :) bal gibi gercekdende :) Iki hafta ne cabuk gecti anlamadik ama her saniyesini degerlendirdik ve cok eglendik.En önemliside bu bütün dügün telasini anca balayinda atabildik.Tercihimizi daha önceki postlarda izah etmis oldugum gibi bodrum-Torbaliydi. Otelimiz dört dörtlük tam bir lüks tatili gecirdik.Son kurusuna kadar hak etti....En yakin zamanda yine orada tatillerimizi yapmak isteriz.







 Gelin babetlerinide giyermis :D





 Bu mekanda kurtlar vadisindeki ekibi ve bircok sanatcilari gördük :)

Es demek ayni renkleri giymek demek :DD




Binlerceeeeeee resim cekmisiz :)

Bye bye bodrum görüsmek üzere :)

Freitag, 16. August 2013

Dügün....Gelin ciceklerim vol.3

En cokda gelin ciceklerim beni strese soktu :) herkes gelinlik veya uygun gelin ayakkabi bulamazken, bende gelin ciceklerimi bulamadim.Ankarada canli hosuma giden fiyatida uygun olan gelin cicegi bulamadik.Coskoca ankarada :) Sonra yapay ciceklerimi yaptirdim fakat istedigim gibi olmadi.Oysa üzerine basa basa söyledim ve ayakkabilarimida gösterdim "fusya olacak dedim gülleri". Kirmizi oldu fakat yinede fusya olmadi :) Ben üzülünce sinirlenince ve pes edince sevdicegim ne yapti bilmiyorum ama bana istedigim buketi getirdi sonunda :) seviyorum ben esimi yaaa. 









Canlisini ben unuttum atmaya :) bizden sonra halam atmis benim yerime onuda kiz kardesim tutmus yani yine yabanciya gitmedi heheeh :)